SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stenungsunds Idrottsförening
Fotboll

Stenungsunds IF
9 - 0
Munkedals IF
Stenungsunds IF 9 - 0Munkedals IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 14 juni, 19:30
Plats:Olssons Trävaror Arena
Tävling:
Matchnummer: 311130064
Samling:17:45, Sif-gården
Vinst igen för våra Damer
2024-06-15 14:12

SIF DAM vinner hemmamatchen mot Munkedal med 9-0 efter en övertygande prestation från start till mål. (Märta 5, Josefine 2, Nova 1, och Louise 1 mål). Redan efter 5 min tar vi ledningen och innan första 30 min hade passerat stod det illröda 4-0 på resultattavlan. ”Case closed”, som man så säger i en amerikansk deckare. Våra unga röda damer var numret större än ett trots allt imponerande/kämpande Munkedal, som verkligen försökte spela fin och fysisk fotboll i 90 min. Heder åt bortalaget som kör på i 90 minuter utan sura miner, gnäll eller spelförstörelse. Dom är värda en liten applåd i sig – trots en stor förlust idag.

Huda blev matchens lirare efter en ny kanoninsats idag. Jag vill även ge en extra Matchens lirare till Esther som gör en grymt stark prestation. Trygg med bollen, stenhårt kämpande och flera riktigt fina framspelningar. Sen är det så underbart att se Agnes tillbaka i matchspel efter en längre skada! Får alltid en liten tår i ögat när skadade spelare kommer tillbaka igen. Till sist en extra extra Matchens lirare till alla ”Young Guns” från Akademin (Alice, Alicia, Elona om jag minns rätt) som ryckte in och stöttade idag när vi har många tjejer borta från spel. Jäklar vilken fin match NI ALLA gjorde. Ärligt talat så spelar ni seniorfotboll redan nu. Imponerande! (Blev extra många bilder idag tack vare er…)

 

Om man nu zoomar ut från matchen och tänker några andra tankar så här efter att vi mött – tror jag – alla lag i serien en gång i år: SIF är utan tvekan seriens mest spelskickliga och tempostarka lag, som jag ser det. OM/NÄR vi kan hålla tempot och intensiteten uppe så är det nog inget lag som kan hänga med i svängarna. OM/NÄR vi kan hålla tempot uppe så har vi ett försvar/mittfält/anfall som håller högsta klass, och dessutom har en talang att fortsätta sin utveckling som inget annat lag är i närheten av. Inte ens skickliga Ljungskile med seriens kanske bredaste trupp. Dessutom har vi en skytteligaledare (delad med Bullarens duktiga anfallare) i Märta som jag redan nu vågar säga är seriens vassaste anfallare sett till att hon dessutom maxlöper i 90+ minuter. Sammantaget en superstark första halva av säsongen och ett mycket högt betyg till HELA LAGET! Håller ni liv i glädjen att spela fotboll, och är rädda om varandra så är ni bara i början på något väldigt stort!

 

Bild & Text Anders Steen 


<< Tillbaka

 
 
Facebook
INSTAGRAM
Partners
ARENAPARTNERS
Skyltpartners
Flaggpartners
Akademipartners
Ungdomspartners
1927Partners