SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stenungsunds Idrottsförening
Fotboll

Storseger mot Lysekil
2024-06-16 21:39

I dag var det dags för Dam Utv att möta Lysekil hemma på SEABs gräsplan. Efter två snöpligt oavgjorda matcher var det ett hungrigt lag som längtade efter en seger.

 

SIF gav järnet direkt från avspark och tryckte på mot Lysekils mål. Efter tre minuters spel sköt Alice in vår tredje hörna. Tyvärr ledde det inte till något.

Det dröjde hela 12 evighetslånga minuter innan seriens målfarligaste lag äntligen fick in bollen i Lysekils mål.

Efter en oturlig hands av Sedra misslyckades gästerna totalt med frisparken som följde. Tuva utnyttjade deras misstag och spelade fram till Alice som i sin tur frispelade Elona. Elona gjorde vad hon gör bäst när hon är fri med målvakten. Mål och 1-0 till oss. Strax därpå stegade Alice fram och tryckte in nästa mål.  Därefter följde en fin period av spel från våra tjejer med chanser som staplades på varandra.

Trots att vårt spel var bra fanns det saker att finslipa på. Lysekil hade packat mitten full med spelare vilket gjorde det trångt för oss. Normalt sett är vår kortpassningsspel klockrent men med den massiva mängden spelare på planen blev det ibland lite rörigt och låst spel. När vi lyckades komma loss och sprida ut spelet eller hitta djup ledde det genast till farliga situationer.

Strax efter att Elona ökat på till 3-0 kom kvällens "kaxigate" mål signerat Mary . Vi hade en frispark ungefär 35 meter från Lysekils mål. Mary lunkade långsamt fram till bollen från sin backposition och to god tid på sig, Sedan smackade hon till den så att den seglade över allt och alla förutom Lysekils ribba. 4-0  i protokolet.

Innan halvtid hann vi med ytterligare två mål. Ett klassiskt skolboksmål när Inez serverade Alicia ett öppet mål med en snett-inåt-bakåtpassning. Trots snedträff av Alicia letade sig bollen in vid stolpenroten.

Alice ökade sedan på till 6-0 innan pausen.

Segern verkade vara i hamn för oss, men vi pratade  ändå ihop oss om vad vi kunde förbättra till andra halvlek.

När spelet sedan återupptogs lyfte sig Lysekil och lyckdes etablera ett större tryck framåt än tifdigare . De kom mer in på vår planhalva och skapade flera bra chanser de första 20 minuterna. Ester i målet, som inte hade så mycket att göra under första halvan, fick plötsligt avbryta sin semester och börja jobba mer aktivt. Från vår sida fick vi också några riktigt heta chanser, och om vi hade varit mer skärpta hade vi kunnat öka på målskörden.

 

SIFs målfest avslutades med en fri Alice som lurade bort målvakten och fullbordade sitt hattrick i en tom kasse. En perfekt avslutning på en fantastisk match!

 

Text och bilder : Rickard Solver 

 
Facebook
INSTAGRAM
Partners
ARENAPARTNERS
Skyltpartners
Flaggpartners
Akademipartners
Ungdomspartners
1927Partners