SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stenungsunds Idrottsförening
Fotboll

Tung förlust på Siljevi
2024-06-27 08:14

Dam Utv begav sig till Grebbestad för returmöte i division 2 för åldersgruppen 15-17 år. Hemma på Nösnäs hade vi en 7-0 seger i bagaget och kanske var det en viss underskattning av motståndarna som vi fick se igår. I den 28 gradiga värmen på ett vindstilla Siljevi var Grebbestad ett helt annat lag jämfört med det vi mötte sist. De var taggade till tänderna från start och hade bestämt sig att ge oss en match. 

Själva kom vi in fel i matchen redan innan start. Trafik och annat gjorde att uppvärmningen inte blev optimal och vi började avvaktande och hade svårt att hitta till vårt vanligt så fina passningsspel. Felstuds, felpassningar och halvdana mottagningar gjorde att Grebbestad snabbt fick ett övertag. De sprang mer och ville mer än oss i början. Vi hade långt mellan lagdelarna och hade problem att hitta våra positioner. Efter 10 minuter fick de även hål på oss efter en målvaktstavla. En bedrövad Ester bet dock ihop och hela laget vaknade till.

 

Repliken kom ganska omgående när Elona gjorde sitt 21:a mål för säsongen och vi hade utjämnat. Matchen böljade lite efter det och vi fick ett par halvchanser. Grebbestad hade dock gjort sin läxa och så fort Elona eller Alice hade bollen var det genast minst två motståndare på dem och störde. De fick även ett övertag på mitten och vi hade svårt att spela oss igenom. Hemmalaget gjorde 2-1 efter ett bolltapp på mittplan och 3-1 via en hörna med oturlig studs.

Ett gäng frustrerade tjejer gick till halvtidsvila med tvåmålsunderläge. Vi visste dock att vår styrka ligger i slutet av matchen och vi är inte ovilliga att komma ikapp underlägen.

 

Med ny energi gick vi ut på planen igen och till en början såg det bättre ut än tidigare. Dock var Grebbestad fortfarande hetare på bollen än vi och vann 9 av 10 dueller. 4-1 kom 10 minuter in i halvleken och det såg ännu tyngre ut.

Men som så många gånger tidigare lyfte vi oss igen och den sista halvtimmen av matchen var vår. Vi tände till och gick in hårdare i närkamperna och hittade vägar genom Grebbestads kompakta försvar. Ella kom runt på sin högerkant ett par gånger och Alice likaså. Elona fick in en boll till i nätet och vi hade nu två mål upp. Alice kom även hon runt och tryckte in en boll från en svår vinkel. Ett mål upp och 5 minuter kvar av ordinarie tid. Vi pressade på med hela laget för att få till en kvittering och fick flera chanser att lyckas med detta. Dock hade vi inte marginalerna med oss denna kväll och fick surt bita i en uddamålsförlust.

Vi tar dock med oss att vi utklassade dem den sista halvtimmen där vi visade att vi är ett bättre fotbollslag.

Nu väntar en eventuell match mot Skärhamn på söndag, och efter det väntar sommarledigt innan hösten drar igång.

Text och bilder: Rickard Solver

 
Facebook
INSTAGRAM
Partners
ARENAPARTNERS
Skyltpartners
Flaggpartners
Akademipartners
Ungdomspartners
1927Partners