SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stenungsunds Idrottsförening
Fotboll

 
Kungshamn - SIF DamUtv 0-10
2024-05-17 15:10

Dam Utv åkte igår upp till Kungshamn för årets andra seriematch.  Tyvärr utan kamera så bilder begränsas till några få mobiltagna bilder. 

I ett strålande solsken bjöd våra tjejer på ett lika strålande spel och stort målkalas.    På grund av pollen och skador tvingade ett par avhopp oss att endast åka upp med 11 spelare och därmed inga avbytare. 

Dock hade detta ingen större inverkan på vårt spel och som resultatet tyder på dominerade SIF matchen i sin helhet.  Direkt efter att domaren blåst igång satte vi tryck på Kungshamns planhalva. 

 

Efter 10 minuter smörpassade Alice fram bollen till Nova som fri med målvakten stod för SIFs första mål för kvällen.   Två minuter senare upprepade Elona det Alice nyss gjort och Nova stod åter fri med målvakten i Kungshamn. Denna gång smet dock bollen på utsidan stolpen.

Men, pressen fortsatte och knappt efter att bollen kommit i spel igen var Alice framme och via en försvarare ökade på ledningen till 2-0.    

Vi fortsätter att varava chanser och halvchanser den efterförljande perioden och när matchuret står på dryga halvtimmen har Alicia dragit till med ett drömmål från 30m. Stenhårt upp i högra krysset och helt otagbart. Elona har dessutom hunnit med att fullborda ett hattrick med sina tre fullträffar. Och innan halvleken är över sätter Alice 7-0 efter att Nova bjudit tillbaka på hennes framspelning till det inledande målet.   

 

Ett nöjt SIF kan gå till halvleksvila och med sju måls ledning är naturligtvis mantchen redan  avgjord.  Nu är det bara att gå ut och njuta av andra halvlek.  Vi drar ner på tempot något men trots detta äger vi spelet.  Vid ett par tillfällen trasslar vi till det onödigt mycket med vårt kortpasssningspel och bjuder in motståndarna . Men efter att domaren blåst av  för vattenpaus  pga värmen kommer vi tillbaka, breddar spelet och spelar större.  Det ger omedelbar utdelning och Ella kommer fri på vänsterkanten, dock utan att få in bollen i nät.  Minuten senare revanscherar hon sig och via ett motlägg med Kungshamns målvakt sätter hon 8-0 i 70e minuten.  I 75e ökar Alicia på till 9-0 med en ny kanon. Denna gång i höjd med straffpunkten.  

Trots att målen halgade in för SIF så storspelade Kungshamns målvakt stundom med reflexräddning efter reflexräddning.   Vår egen målvakt Ester hade betydligt lugnare och förrutom ett par halvchanser där Kunghamn kom 1mot1 eller 2mot1 hade hon inte mycket att göra.  Lagets yngsta spelare, Sedra, spelade sin första match från start och som enda vänsterfotade tjej skötte hon sin ytterbacksposition på ett lysande sätt.  Speciellt vacker var hennes framspelning på vänsterkanten till Elona som resulterade i Elonas tredje mål under första halvlek. 

Målkalaset avslutades av Tuva som efter många försök under matchen bredsidade in 10-0 i 93e matchminuten. 

En stabil insats av våra tjejer som välförtjänt vann på ett övertygande sätt i en match där vi var det klart bättre laget.  Näst på tur väntar Grohed hemma på söndag och då hoppas vi få se mer av gårkvällens fotbollsmagi.

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stenungsunds IF, 17/05 16:13 
Stenungsunds IF, 13/05 20:34 
Stenungsunds IF, 06/05 10:18 
Stenungsunds IF, 29/04 14:39 
Stenungsunds IF, 15/04 12:42 
Stenungsunds IF, 29/03 08:58 
 
Facebook
INSTAGRAM
Partners
ARENAPARTNERS
Skyltpartners
Flaggpartners
Akademipartners
Ungdomspartners
1927Partners