Stabil start på Gothia äventyret för SIF P19!!!
2024-07-17 17:56, P19

Efter tre spelade gruppspelsmatcher över tre dagar har P19 (Boys 18 i Gothia) vunnit all tre matcherna, gjort 12 mål och inte släppt in ett enda mål.

P11 3:a och 1/8-del i Skadevi Cup
2024-07-04 08:42

I helgen spelade Stenungsunds IF P11 Skadevi Cup i Skövde. P11 hade med sig två lag, där båda lagen gick vidare till A-slutspel från gruppen!

Båda lagen (lag röd och lag vit) lyckades vinna sina respektive 16-delsfinaler till sena lördagsmatcher för 1/8-delsfinal. Lag Röd kämpade riktigt starkt med starkt motstånd, ruskväder och efter förseningar knappt fick mat eller vila mellan matcherna och fick till slut se sig besegrade. Lag Vit lyckades efter nervkittlande uddamålsstraffar ta sig vidare till söndagens kvartsfinal. I kvartsfinalen ställdes man mot Landvetter där laget vann en stabil 3-1 seger. Ett par timmar senare var det dags för semifinal mot Tidaholm där SIF ledde med både 1-0 och 2-1, men efter en dramatisk slutforcering förlorade med 4-2.

En fantastisk cup från hela P11-laget där alla gjorde sitt absolut yttersta varenda sekund. En dröm som ledare att få vara med om! Av 71 lag placerar sig båda lagen bland de 16 första och ett som delad 3:a.
Som grädde på moset skötte de sig exemplariskt både på plan, utanför plan och i idrottshallen där vi bodde tillsammans med P10.

Ett extra tack till föräldrar och till er fyra killar från P12 som var med och spelade hela turneringen! Riktigt kul att hänga även med P10 på boendet och tack för ert peppande runt alla matcher! Och stort grattis även till er P10:or som också lyckades komma trea!

Ledarna SIFs P11

F12 Åsacupen
2024-07-02 09:46

F2012 har varit och spelat Åsacupen 28-29/6. Tjejerna spelade cupen förra året också och detta året har tjejerna utvecklat sitt spel på ett fantastisk sätt med att ha ett fint spel och går in  på bra sätt i närkamperna. Våra tjejer är ofta de som styr matcherna och har en fin vilja att spela bra fotboll som bådar gott för framtiden.

Vi deltog med 2 lag och sammanlagt blev det 10 matcher med fina resultat på det vi tränat på.

Tjejerna hejar på varandra med SIF-sången och egenskrivna hejaramsor när det andra laget spelade, härligt och peppande.

Vi går på sommaruppehåll med en go känsla i truppen.

Tack till Ledare och föräldrar som ställer upp!

Stenungsunds IF (P2010) slutar 3:a i Skadevi Cup
2024-07-01 11:08

Stenungsunds IF (P2010) slutar 3:a i Skadevi Cup

I helgen som var spelade Stenungsunds IF P2010 Skadevi cup i Skövde. Gruppspelet började i fredags med två matcher mot Hovshaga AIF (1-1) och Våmbs IF (3-2). Värme i kombination med en himmel som öppnade sig och gjorde att turneringen fick ta paus en stund var en oväntad kombination. Sista gruppspelsmatchen mot Fässbergs IF under lördag förmiddag slutar tyvärr med förlust (0-1) men resultaten räcker ändå till A-slutspel som grupptvåa.

Väl i slutspel lossnar det rejält för killarna. 1/16-finalen mot Landvetter IS blir en match där precis allt fungerar och laget visar upp ett bländade spel och vinner med hela 7-0. 1/8-finalen mot erkänt duktiga IFK Uddevalla var nervös och trots underläge med 1-0 så vänder SIF och tar ledningen med 2-1. I matchens sista anfall kvitterar IFK Uddevalla till 2-2 och straffar väntar - spännande och nervöst. SIF sätter fyra av sina straffar och lyckas samtidigt rädda två vilket betyder 1/4-final - vilken urladdning!

Match och 1/4-final tidigt söndag morgon mot Sära Kullavik IF. Lite trötta killar inledningsvis men ett fint spel resulterar i en stabil seger med 4-0. Nu väntar BK Häcken i semifinal. Tyvärr räcker inte krafterna och spelet till mot BK Häcken denna gång och vi förlorar rättvist.

Vi summerar en fantastisk turnering och helg med mycket kul både på och utanför planen. Av 71 lag slutar Stenungsunds IF på en delad tredjeplats.

Tack för i år!
2024-06-20 19:50
Ladda album (+6 bilder) >>

Fotbollsskolan blev en enorm succé i år, med ca 130 deltagare som fyllde gården med glädje och energi. Under solens strålar skapade vi oförglömliga minnen när barnen fick möjlighet att utveckla sina fotbollskunskaper, knyta nya vänskapsband och, viktigast av allt, ha riktigt kul.

Varje dag bjöd på intensiv träning och vi avslutade idag med spännande matchspel där alla fick visa upp sina färdigheter och tekniker.

Ledarna under coachning av Ulrika Tartagni som själv är engagerad och erfaren inom fotboll, delade med sig av sin kunskap och passion, vilket inspirerade barnen och ungdomarna att ge sitt allra bästa på planen.

Dagarna präglades av en härlig gemenskap, vinnarskallar och var fyllda av skratt och uppmuntran. Förutom de tekniska övningarna och matcherna, fanns det också tid för lek och bus, som är en bidragande orsak till den glada stämningen.

Vädret gjorde veckan ännu mer minnesvärd, och med glädje i varje steg, dribbling och mål, kan vi med säkerhet säga att årets fotbollsskola var en fantastisk upplevelse för alla inblandade.

Jag vill tacka er alla från djupet av mitt hjärta. Ni har gjort denna vecka oförglömlig, och jag ser verkligen fram emot att vi snart ses igen!

Nicklas Björn

Fotbollsskolan

Stenungsunds IF

Matchdag för Fotbollsskolan 2024
2024-06-19 15:29

Nu har vi haft 3 härliga, lärorika dagar på SIF-Gården. Vi har dribblat, passat, spelat och skrattat! Men imorgon är det dags för våra 130 lirare att visa upp vad de lärt sig!

Det är den stora matchdagen!
37 matcher kommer spelas med start 9.40 så ta med er nära och kära för att kika på morgondagens stjärnor!

Grillen kommer vara igång så ni kan köpa lunch, café Stolpe In är öppet och solen lovar att vara med oss!

Hoppas vi ses!

/Rektor Nicklas