Dam
Referat: Eds FF - Stenungsunds IF
Vinst i gårdagens match mot Eds FF
2024-06-10 12:10, Dam

Eds FF borta är ALLTID en svår match. Idag var det dessutom svinkallt, rejält blåsigt, och på slutet hotade även Tor på himlavalvet med blixtar och dunder. Till saken hör att vi idag endast kom med 13 spelare i en gräsmatch som är riktigt krävande. Vi startar första halvlek i en stygg motvind. Blåa hemmalaget skickar långbollar från målvakt och framåt i hopp om att pressa ner oss i skorna. Det funkar inte alls. Tjejerna är väl samlade och laget är kompakt. Eds kommer knappt till några lägen alls, förutom en handfull riktigt farliga frisparkar från långt håll. Vi fick, som vanligt, se ett starkt rött försvar och målvaktsspel. Istället är det SIF som har ett mer ordnat spel, trots en ruskigt svårspelad gräsplan och bollar som rörde sig mycket märkligt från sidan sett i vart fall. Huda är helt briljant idag och skapar läge på läge från sin vänsterkant. Efter drygt halva halvleken får SIF till en djupledsboll som blir en mot en mellan Josefine och deras målvakt. Röd spelare kommer tåspetsen före och rundar målisen, spelar snett bakåt till Louise som gör 1-0 på ett direktskott. Himla gött. I halvtid leder vi fortfarande och har stark medvind inför andra. Nu kan väl inget gå snett? SIF inleder också bra med flera fina chanser. 2-0 kommer tidigt efter en ny solraid från Huda, som spelar till Nova, som också gör en fin match idag, och vaket gör 2-0 målet. Minuten efter stressar Nova på nytt Eds målvakt och nyper bollen och vips har vi 3-0 med halvtimmen kvar. Nu är väl det ändå lugnt? Icke. Kanske är det övermod, men det såg ut som vi gick för 4-0, när istället våra lagdelar glider ur balans, laget blir jättelångt, och Eds kan ställa om och komma två mot en, tre mot två eller t.o.m. ensam med Niko. Till sist sätter Eds 1-3 och det är spännande på riktigt. SIF har säkert två tre kanonlägen och Eds minst lika många. Som tur är reder det upp sig och vi vinner rättvist med 3-1 mot ett starkt kämpande hemmalag. Oklart vem som blev matchens lirare men jag lägger min röst på Huda som sprang matchen igenom, hade stort övertag på sin kant, och skapade mängder av fina lägen. Samtidigt är det en jäkligt go´match att vinna när man åker långt, kämpar hårt, vädergudarna är emot oss men vi får åka hem med tre iskalla pinnar i bagaget. Good work, Girls! Tyvärr lite färre bilder idag p.g.a. mina fingrar frös fast… Ny match på fredag, hemma mot Munkedal. Najs.

Redaktör Anders Steen

Dam
Referat: Eds FF - Stenungsunds IF
Matchdag för DAM
2024-06-09 11:29, Dam

Strax bär det av på en lite längre tur till Ed där vi ser fram emot en bra match. Vi är laddade !!

Inbrott på SIF-gården
2024-06-08 10:35
Inbrott på SIF-gården

Under natten till fredagen har det skett ett inbrott på Sif- gården. Vi kan inte se att något är stulet men det är skador och åverkan på dörrar, fönster och väggar.

Ledare på torsdagskvällen har föredömligt kontrollerat att det varit ordentligt låst  överallt. Larmet fungerade som det skulle. Men tyvärr blev det en hel del skador som nu måste repareras.

Vi ber er alla att fortsätta vara noga med att låsa anläggningen.

Hälsn Styrelsen

Blixten har slagit ut gräsklipparen
2024-06-07 19:39
Gräsklipparen står stilla

Det senaste åskovädren som dragit in över SIF-gården har tyvärr slagit ut vår gräsklippare på Sportfältet. Det gör att gräsklipparen inte fungerar som den ska.

Nya kretskort är beställda och vi hoppas att de är på plats tidigt nästa vecka så att den kommer igång så fort som möjligt.

Tyvärr kommer det ta någon vecka till efter att vi åtgärdat detta innan gräset är nere på rätt nivå igen.

Vi hoppas på er förståelse

Bohusderby på Lördag!
2024-06-05 05:07, Herr

På Lördag är det dags för årets andra Bohusderby när vi tar emot Herrestads AIF på Olssons Trävaror Arena. Vi hoppas få se många av er på plats och välkomna vår nya tränare Kärna och ge gubbarna ett fint stöd!

Matchstart 13.00🔴⚪️

Andreas Kärnfalk tar tills vidare över herrlaget i Stenungsunds IF
2024-06-03 23:08, Herr

Stenungsunds IF vill härmed meddela att Andreas Kärnfalk tills vidare tar över som huvudtränare för vårt herrlag. Andreas, som för närvarande är akademiansvarig i Stenungsunds IF, ersätter Albin Sheqiri.

Dam, 09/06 11:29
P12, 08/06 10:00