Varmt välkomna!

Välkommen till Stenungsunds IF P11!

Domare
2024-05-17 14:09

Hej!

Först vill vi bara passa på att säga tack till Pizzeria Picasso för sponsring av dryck när vi käkade pizzor inför bollkalle eventet i helgen. Stans godaste pizzor ackompanjerad av välkyld dryck, tack för det!! En härlig fotbollsdag blev det!

Killarna har genomfört ett pass med domarutbildning 9mot9 och vi kommer att färdigställa detta under kommande veckor. Insatsen som domare är viktig och betyder mycket för svensk barn- och ungdomsfotboll. Det myllrar av liv och glädje i fotbollen, våra barn och ungdomar tränar, spelar och kämpar varje vecka. Dom behöver kunniga och engagerade domare som kan lära och leda dem i deras första fotbollsmatcher och vem kan det bättre än de som också spelar fotboll.

Det talas ofta om ett tuffare domarklimat och allt färre som vill döma. Det är en trend vi alla måste hjälpas åt att bryta, att hjälpas åt att skapa en trygg miljö runt fotbollsplanen för våra ungdomsdomare är en självklarhet både vid hemma och borta matcher. Vi vill därför slå ett slag för att i helgen 18–19 maj kommer SvFF, distrikten och intresseorganisationer kraftsamla för att på olika sätt manifestera för ett bättre matchklimat inom svensk fotboll. Syftet är att gemensamt gå ihop och visa på att det är viktigt med ett bra klimat kring alla fotbollsplaner framåt.

Svensk fotboll strävar efter mer än bara segrar på planen. Fotbollen ska vara en plats för glädje och gemenskap. Det är när vi lyfter, stöttar och peppar varandra som vi når nya höjder tillsammans. Här finns ingen plats för hat, hot eller våld. Därför kraftsamlar nu den svenska fotbollsfamiljen den här helgen för ett bättre matchklimat! Och ännu bättre fotboll.

Kom gärna och titta på vår match i helgen och ge vår domare Albin Groth lite extra pepp!!

/Ledarna

Söndagsmatchen flyttad
2024-05-15 21:26

Hej!

Matchen på söndag 19/5 mot Grohed/LSK är flyttad till tisdagen 21/5. Vi skickar kallelse till den när vi fått bekräftat tid.

/Ledarna

Ingen träning Fredag 10/5
2024-05-09 20:37

Hej,

Den gemensamma träningen med P10 på fredag är inställd.

//Ledarna

Bollvärdar Lördag 11/5
2024-05-09 20:14

Hej!

På Lördag är vi bollvärdar när Stenungsund tar emot Lidköpings FK kl13 (håll utkik efter den kallelsen).

Vi kommer ordna lunch till killarna eftersom det blir väldigt ont om tid då vi ju själva spelar matcher på förmiddagen.

//Ledarna

Löpträning på Nösnäs
2024-05-08 23:13

Vi kommer att inleda ett samarbete med Stenungsunds Friidrottsklubb för att träna löpteknik, spänst och intervaller. Vi kommer att inleda med korta intervaller för snabbhet och längre för uthållighet. Det blir två träningstillfällen nu i maj och faller det väl ut så följer vi upp det med något/några tillfällen i juni. Vi startar med

Måndag 13/5 kl. 17-18 på Nösnäsvallen
Måndag 20/5 kl. 17-18 på Nösnäsvallen

Det blir fokus på snabbhet första tillfället och uthållighet det andra. Träningen pågår till 18:30 så efter löpträningen tränar vi som vanligt men på Nösnäsvallen. Kallelse kommer som vanligt.

Varför satsar vi på detta? Vad ger den här typen av träning?

1. Förbättrad kondition och uthållighet: Löpstegsträning hjälper spelare att förbättra sin kondition, vilket är avgörande för att orka med matcherna från start till slut.

2. Snabbhet och explosivitet: Fotboll kräver snabba ryck och sprintar. Löpstegsträning stärker musklerna och ökar musklernas förmåga att snabbt generera kraft, vilket är avgörande vid snabba accelerationer och inbromsningar under spelet.

3. Bättre koordination och rörelseeffektivitet: Regelbunden löpstegsträning hjälper spelare att utveckla sin motorik och koordination, vilket leder till effektivare rörelsemönster både med och utan boll.

4. Skadeförebyggande: Genom att stärka muskler, senor och ligament kan löpstegsträning bidra till att minska risken för skador som ofta uppkommer i samband med de snabba och kraftfulla rörelserna i fotboll.

Vem kommer att genomföra träningspassen?

Rebecka Söderlund, friidrottstränare sedan 10 år i Stenungsund Friidrott och har även kört fysträning regelbundet med Ultimate Frisbee i Stenungsund i ca 1,5 års tid.

Majken Söderlund Larsson, 17 år i år, har tränat löpning och friidrott i ca 10 år. Förra årets vann hon brons på EYOF på 2000mH (Europiska ungdoms-OS i Slovenien), vann guld och brons på terräng NM (Nordiska mästerskapen på Island), vann 7 USM guld i medeldistans och terräng (från 1500-3000m), och 2 senior SM guld i stafett.
Hon har tränat flera lag under 2023 och 2024 och hennes egna tränare i Hälle IF är själv löptränare åt Ljungskiles damlag i fotboll.

Vi prövar detta och hoppas att killarna kommer att gilla upplägget. Kostnaden ligger på 500:- per tillfälle och tas ifrån lagkassan.

Har ni frågor och funderingar så är det bara att kontakta oss ledare.

Stenungsunds IF, 17/05 16:13
Stenungsunds IF, 13/05 20:34